Hur kan vi utveckla specialpedagogiska insatser som har stöd i forskning för barn i behov av stöd i förskolan? I förskolan borde finnas goda förutsättningar för att erbjuda en inkluderande och stimulerande pedagogisk miljö för alla barn. Förskolan når ju i princip alla barn i Sverige. Men vi vet från nationella utvärderingar och forskning att det finns en variation i kvalitet och resurser. Just brister i och olika syn av särskilt stöd pekas ut som ett problem av Skolinspektionen. Vi tror att kunskap om specialpedagogiska insatser i förskolan är ett område att utveckla även i lärarutbildning, i synnerhet i förskollärarprogrammet och specialpedagogprogrammet. Under ett seminarium har vi funderat på utvecklingsområden, svårigheter att övervinna och möjliga initiativ.

Seminarium på Specialpedagogiska Institutionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.