Flera publikationer har givits ut som handlar om Tid för lek och samspel. Dessa publikationer är fritt tillgängliga Open Access.

Supporting children’s social play with peer-based intervention and instruction in four inclusive Swedish preschools https://doi.org/10.3389/feduc.2022.943601

Författare är : Maria Gladh, Eva Siljehag, Mara Westling Allodi & Sam Odom

Denna artikel rapporterar resultat från en multipel fallstudie i fyra förskolor av Tid för lek och samspel /Play time/ Social time. Olika typer av data analyseras: observationer av barns lek gjorda av lärarna i situationer av fri lek, skattningar av barns engagemang, skattningar av kvalitet på inkludering, videoinspelningar av lekstunderna som ingår i de planerade aktiviteterna. Resultaten visar att denna metod går att genomföra i vår kontext, med eller utan coaching, även om coaching kunde vara av nytta. Flera resultat och diskussioner finns i denna rika artikel som har väckt stort intresse (har fått rätt många nerladdningar på ganska kort tid).

En annan artikel är Reliability and Validity of a Teacher Impressions Scale to Assess Social Play of Swedish Children in Inclusive Preschools https://doi.org/10.1177/15345084221100416

Författare är: Mina Sedem, Eva Siljehag, Mara Westling Allodi, Sam Odom

Denna artikel är en metodartikel som undersöker stabiliteten (test-retest reliability) av Teacher Impression Scale (TIS), ett observationsverktyg som lärarna använder för att bedöma barns styrkor och svårigheter när det gäller socialt samspel och lek med kamrater i förskola. Resultaten visar att de skattningar som lärarna gör i naturliga situationer med TIS är tillförlitliga och tillräckligt stabila över tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.