Maggie Dillner och Anna Löfgren från företaget ”Speciella” besökte vårt nätverk och vi fick en innehållsrik dag av området LEK. Med sina olika bakgrunder som att vara förälder respektive specialpedagog har de sedan tio år tillbaka både författat och utvecklat utbildningsinsatser inom området lek för alla barn och med inriktning till området autism. Studiebesök i USA och kontakter med bl a Pamela Wolfberg och arbetet med Integreted Playgroups (IPG) har under åren kulturanpassats till den svenska förskolan för att idag genom Maggie och Anna kunna rapportera om ett övertygande och imponerande arbete tillsammans med förskolans pedagoger.

Den här dagen fick vi gott om underlag till att diskutera både pedagogers och barns olika roller i lekgrupperna. Arbetet karakteriseras av kontinuitet och stabilitet. Samma barn och pedagoger följs åt över ca 1 års tid och ägnar leken en särskild tid 2 ggr/veckan.

Leknybörjare och dragarbarn samt pedagoger som leklotsare var funktioner som Maggie och Anna kunde exemplifiera både med stöd av berättelser från fältet och korta videofilmer. Efter reflekterande gruppsamtal med ILTI-deltagarna kunde vi samla ihop dagens innehåll till deltagarnas erfarenheter av lekgrupper, vad som görs när barns leksamspel stöter på hinder samt vilka olika typer av medvetna/omedvetna mål som kan formuleras i arbetet med leksamspel mellan barn i behov av stöd och deras kamrater.

Tack Maggie och Anna för en mycket givande dag och vi ser fram emot ytterligare samarbete framöver!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.