Sundbybergs förskolepedagoger fick höra om Dialogic book reading på terminens sista språknätverksträff. En av våra förskollärare i projektet berättade om metoden och hur hon genom sitt deltagande i ILTI-nätverket fått inspiration och kunskap  om metodutveckling i högläsning av bilderböcker för förskolebarn. Vi pratade om hur de olika momenten vid Dialogic book Reading skiljer sig från mer traditionell högläsning och vilken skillnad Eva-Marie har sett att det blir för barnens förståelse. Det var stort intresse och många reflektioner om de olika sätten att ställa frågor på innehållet och hur vi som läsare kan göra lässtunden lustfylld och lärande.

En reaktion till “Sundbybergs pedagoger får information om Dialogic book reading

  1. Det här är så himla spännande att läsa om!! Det arbete ni gör behöver vi lyfta fram i skolan! Skulle du och Lisbeth eller någon av er kunna komma och berätta en stund om det som nu görs på en del förskolor på kanske förskollärarna i förskoleklass temakonferens?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.