Vi arbetar ofta med flera analyser och texter parallellt. Under februari har boken Specialpedagogik för lärare kommit ut på Natur & Kultur där jag är redaktör och har skrivit några kapitel. Eva Siljehag har skrivit specifikt om specialpedagogik i förskola och erfarenheterna från detta forskningsprojekt, Eva Berglund skriver om språkutveckling, Helena Hemmingsson om digitala resurser, Mina Sedem om samverkan, Johanna Lundqvist om lärmiljöer och övergångar, Hanna Ginner Hau och Heidi Selenius om berättarförmåga och delaktighet, Kim de Verdier om delaktighet för barn med synnedsättning och Erika Baraldi om behov som kan finnas i skola och förskola hos barn som har fötts för tidigt… Alla teman har en bäring på specialpedagogik. Flera kunniga forskare inom specialpedagogik medverkar, från Universitet och högskolor i Sverige samt från Finland och Norge. Provläs och kolla på alla medförfattare här

Vi har flera andra manuskript på gång som bygger på studierna om bokläsningen och om lekstunderna: två handlar om utprövningarna och valideringen av skattningsinstrumentet Teacher Impression Scale ( McConnell, Odom et al.) som lärarna använder för att observera barns sociala beteende i naturliga leksituationer. Ett manuskript handlar om utprövningen av How I Feel About My School (HIFAMS), en enkät utvecklat av professor Tamsin Ford för att ta reda på hur barn trivs i förskola och skola. Båda dessa material verkar användbara. Mer information kommer senare, när texterna publiceras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.