Nu har vi i dialog med ledningen för förskolorna bestämt att fler pedagoger i Sundbyberg ska erbjudas utbildning i metoden ”Högläsning med mer dialog”. Nya böcker granskas och har valts ut i samråd med Kristin Andersson, bibliotekspedagog. Nya ”målord” ska väljas och ”stötas och blötas”.

Om det går som vi planerat har vi tjugo nya läsare som ska utbildas under hösten och läsa för sammanlagt ca. hundra barn. De som läst tidigare blir mentorer till nya läsare och får handledning av oss specialpedagoger.

Under fredagens sommarkonferens, med alla inblandade i projektet, fick vi bevis för att när forskning, utbildning och fältet samverkar blir det goda resultat, både för verksamheten och barnens språkutveckling!

Birgitta och Lisbet

Bild: Juan Auniós Mostphotos

En reaktion till “Kunskap om ”Högläsning med mer dialog” ska spridas i Sundbyberg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.